Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce au discutat președintele Moldovei și ambasadorul Rusiei

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon a avut o întrevedere cu Farit Muhametșin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova
Igor Dodon a avut o întrevedere cu Farit Muhametșin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Liderul moldovean a insistat asupra necesității dezvoltării și aprofundării relațiilor de colaborare între Federația Rusă și Republica Moldova

CHIȘINĂU, 26 — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat cu ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Farit Muhametșin, un șir de chestiuni cu privire la agenda Ședinței Consiliului Șefilor de State CSI, care va avea loc în perioada 10-12 octombrie, la Soci.

Dodon a menționat pe pagina sa de facebook că a făcut un schimb de opinii cu privire la agenda relațiilor bilaterale, politica internă și externă a țării și altele.

"Am menționat dinamica pozitivă a relaţiilor comercial-economice şi creşterea constantă a schimbului comercial între ţările noastre, pe parcursul ultimelor luni", a subliniat șeful statului.

Президент РФ В. Путин встретился с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a dezvăluit ce va discuta cu Putin la Soci

Potrivit acestuia, în perioada respectivă, peste 180 de întreprinderi de pe ambele maluri ale Nistrului au obţinut acces pe piaţa rusă iar exporturile la mai multe categorii de produse, cum ar fi fructe, legume, vinuri şi conservele, s-au majorat în medie de 3-4 ori.

"Am exprimat recunoştinţă pentru măsurile luate în privinţa legalizării migranţilor muncitori moldoveni pe teritoriul Federației Ruse. Astfel, sute de mii de compatrioţi de-ai noştri au beneficiat de amnistia migrațională și au posibilitatea să muncească în continuare în Rusia", a mai comunicat președintele.

Fluxul de știri
0