Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vin înghețurile: meteorologii au anunțat cod galben în Moldova

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaЗаморозки
Заморозки - Sputnik Moldova
Abonare
Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi: în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, în cea mai mare parte a teritoriului Republicii Moldova se așteaptă înghețuri de până la -1…-3 grade Celsius

CHIȘINĂU, 25 sept — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova a instituit cod galben de înghețuri.

„În orele dimineții pe 28 septembrie izolat în raioanele de nord se prevăd înghețuri la suprafața solului cu intensitatea de —1..-2°С, cu răspândire pe o mare parte a teritoriului în intervalul 29.09-2.10 și intensificarea acesteia până la —1..-3°C”, precizează Serviciul Hidrometeorologic de Stat într-un comunicat.

În afară de aceasta, în țară este în vigoare și un alt avertisment meteo. Până la 26 septembrie, în partea de sud a țării este menținut codul galben de pericol excepțional de incendii (clasa cinci) care pot cuprinde fâșiile forestiere și culturile agricole.

Fluxul de știri
0