Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Percheziții de amploare la o rețea de restaurante din Chișinău. Sunt reținuți

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Abonare
Master-class de la foști angajați ai Fiscului pentru lucrătorii unui restaurant din Chișinău, despre modul în care pot fi ascunse de stat veniturile obținute

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale împreună cu ofițerii de la Inspectoratul Național de Investigație desfășoară percheziții în mai multe localuri din Capitală care aparțin unei rețele de restaurante.

Potrivit procurorilor, în total se efectuează 27 de percheziții în cadrul unui dosar penal deschis pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. În fapt, schema infracțională constă în eschivarea de a plăti impozitele din venitul obținut în bugetul  de stat.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții în această dimineață la Guvern: Vezi la ușa cui a bătut CNA

Astfel, conform materialelor obținute de procurori, din 2015 și până în prezent, aceste localuri mu ai achitat în bugetul de stat aproape 6 milioane de lei.

”În gruparea criminală specializată în evaziune fiscală sunt implicați foști angajați ai Fiscului, directori. Foștii angajați de la Fisc le-au arătat colaboratorii restaurantelor cum să camufleze veniturile. Întreaga schemă era gestionată de trei persoane. Nu sunt persoane publice”, a declarat procurorul de caz. 

Până la această oră a fost reținută o persoană.

Fluxul de știri
0