Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Creștere minimului de existență este determinată doar de majorarea prețurilor

© Sputnik / Miroslav RotariVeaceslav Ioniță
Veaceslav Ioniță - Sputnik Moldova
Abonare
Valoarea minimului de existență a crescut comparativ cu anul trecut, economistul a explicat cu ce este legată această schimbare
Creștere minimului de existență este legată doar de ridicarea prețurilor

Economistul Veaceslav Ioniță a declarat pentru Sputnik Moldova că valoarea minimului de existență a crescut numai din cauza că s-au schimbat prețurile la produse și servicii. El consideră că în acest caz nu a fost aplicată o altă metodologie de stabilire a minimului de consum. Această metodologie trebuie modificată însă, cel puțin, odată la cinci ani. Și cu aceste modificări. valoarea respectivului indicator va fi mai mare.

Ioniță a subliniat că ceea ce acum 20 de ani era un lux, de exemplu telefonie mobilă, acum s-a transformat într-o necesitate. Și acest serviciu trebuie să fie luat în calcul în procesul aprobării minimului de consum.

menționăm că valoarea minimului de existență a constituit în primul semestru al anului în curs în medie 1860 de lei pentru o persoană, în creștere cu aproape trei procente față de perioada similară din 2016.

Fluxul de știri
0