Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Membrii și simpatizanții PSRM cer instituirea republici prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Bătrâncea
Vlad Bătrâncea - Sputnik Moldova
Abonare
Participanții la cele trei mitinguri care au avut loc în orașele Bălți, Cahul și Anenii Noi, organizate de Partidul Socialiștilor, au votat o rezoluție prin care PSRM cere instituirea în țara noastră a republicii prezidențiale și trecerea Executivului în subordinea șefului statului.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Socialiștii au anunțat că referendumul național, solicitat de șeful statului în vederea extinderii împuternicirilor acestuia, "va fi organizat în orice condiții". Iar pentru a determina guvernarea să organizeze acest referendum, PSRM va desfășura o campanie de colectare a semnăturilor.

Referendumul naţional propus de preşedintele țării, Igor Dodon, va fi organizat în orice condiție. Începând de astăzi, 24 septembrie 2017, Partidul Socialiştilor anunţă startul Campaniei Naţionale de colectare a semnăturilor în susţinerea trecerii la forma de guvernare prezidenţială şi atribuirea şefului statului a funcţiei de şef al puterii executive în Republica Moldova", anunță socialiștii în rezoluția lor.

"Obiectivul nostru este să colectăm cel puţin 70% din semnăturile cetăţenilor ţării cu drept de vot. În cadrul acestei campanii, reprezentanţii Partidului Socialiştilor vor merge în fiecare casă și fiecare apartament, oferind fiecărui locuitor al ţării posibilitatea de a-şi expune opinia despre cel care ar trebui să guverneze ţara — poporul sau o gaşcă de uzurpatori. Ei interzic referendumul, noi însă îl vom desfășura în fiecare casă", mai anunță organizatorii celor trei acțiuni e protest din Bălți, Cahul și Anenii Noi.

Totodată ei spun că vor organiza o mare adunare națională dacă oponenții politici ai lui Igor Dodon vor încerca destituirea lui din funcția de șef al statului.

"În cazul unor tentative de destituire din funcție a preşedintelui ţării sau soluționare prin forţă a conflictului transnistrean, dacă Preşedintele va chema poporul să se întrunească la o Mare Adunare Naţională, noi îi vom urma apelul şi vom veni în centrul Chişinăului pentru salvarea definitivă a ţării de un regim antipopular şi antistatal", anunță organizatorii și participanții la manifestațiile de protest.

"Uzurparea nu va trece! Puterea — poporului!", astfel încheie ei rezoluția făcută publică la cele trei mitinguri.

Fluxul de știri
0