Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Manifestații în susținerea președintelui Dodon, în trei orașe din țară

© Sputnik / Miroslav RotariMarșul organizat de Partidul Socialiștilor la Bălți
Marșul organizat de Partidul Socialiștilor la Bălți - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Duminică, au loc manifestații de protest în trei orașe din Republica Moldova: mii de oameni au ieșit în stradă ca să-și exprime sprijinul pentru șeful statului și inițiativele lui legislative.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. În trei orașe din țară au loc acțiuni de masă în susținerea președintelui Igor Dodon și a inițiativelor lui legislative. Manifestațiile se desfășoară la Bălți, Cahul și Anenii Noi. Organizatorul manifestațiilor este Partidul Socialiștilor, care a fost condus de chiar Igor Dodon, până ca acesta să devină președinte.

Acțiunile de protest din toate cele trei oraș au început cu un marș prin centrul localităților, după care au continuat cu un miting. Oamenii au purtat drapelul de stat al Republicii Moldova, dar și ale Partidului Socialiștilor. Totodată ei au scandat: "Referendum", "Vrem alegeri anticipate", "Cerem demisia Guvernului", "Moldova", "Victorie".

Masajul de bază pe care vor să-l transmită organizatorii și participanții la aceste acțiuni este sprijinul pentru inițiativa lui Igor Dodon de a desfășura un referendum în vederea lărgirii împuternicirilor șefului statului, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate și reducerea numărului de deputați în parlament de la 101 la 71. Totodată Igor Dodon a mai cerut restituirea către bugetul de stat a miliardului de dolari furat din sistemul bancar, dar și predarea "Istoriei Moldovei" în școli.

© Sputnik / Miroslav RotariMarșul organizat de Partidul Socialiștilor la Bălți
Marșul organizat de Partidul Socialiștilor la Bălți  - Sputnik Moldova
Marșul organizat de Partidul Socialiștilor la Bălți

Vom menționa că anterior Curtea Constituțională a declarat anticonstituțional referendumul solicitat de Dodon.

© Sputnik / Miroslav RotariZinaida Greceanâi, la mitingul organizat de Partidul Socialiștilor la Bălți
Zinaida Greceanâi, la mitingul organizat de Partidul Socialiștilor la Bălți  - Sputnik Moldova
Zinaida Greceanâi, la mitingul organizat de Partidul Socialiștilor la Bălți
Fluxul de știri
0