Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chiar acum, o coloană masivă se îndreptă dinspre Chișinău spre Strășeni – VIDEO

© Facebook / ortodox.mdPelerinajul Tinerilor
Pelerinajul Tinerilor - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta Pelerinajul Tinerilor este la a X-a ediție și a devenit un adevărat demers pastoral și o mărturisire a credinței strămoșești.

CHIȘINĂU, 24 sept — Sputnik. Astăzi, la ora 12.00, cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, s-a dat start Pelerinajului Tinerilor. Deja al zecelea an consecutiv, înaintea sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, tineri, dar şi oameni de bună credinţă, s-au pornit pe jos de la Universitatea de Stat din Moldova (Biserica Universității) spre Mănăstirea Sireți, urmând să parcurgă 16 km.

Pelerinii poartă cruci, steaguri, icoane şi intonează cântări duhovnicești.

Procesiunea s-a deplasat pe strada A. Mateevici până la strada V. Lupu, apoi pe str. A. Sciusev, bd. Ştefan cel Mare, Calea Ieşilor. După care urmează șoseaua Chişinău — Străşeni până la semaforul din or. Vatra, apoi peste calea ferată spre satul Sireţi.

La Mănăstirea Sireţi va fi oficiat un Te-Deum de mulţumire, după care va fi săvârşită slujba Privegherii. Va urma închinarea la sfintele moaşte şi o agapă creştină.

În seara zilei pelerinii vor reveni la Chişinău cu autocare comandate.

Fluxul de știri
0