Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Cum arată trenurile de mare viteză care circulă între Beijing și Shanghai

Abonare
Joi, pe ruta Beijing – Shanghai, au început să circule trenuri noi de mare viteză, care sunt cele mai rapide din lume. Urmăriți pe video cum arată o astfel de garnitură

Trenul se numește „Fusin", iar în traducere înseamnă „Renaștere". Acesta va efectua zilnic șapte curse între cele două megalopolisuri.

Compania „China Railway" a declarat că trenul este cel mai rapid din lume. Poate dezvolta o viteză de 400 km pe oră, însă va circula cu cel mult 350 km pe oră.

Anterior, toate trenurile de mare viteză din China circulau cu viteza de 300 km pe oră.

Vara trecută trenul "Fusin" a trecut cu succes probele. După care a fost luată decizia privind punerea lui în funcțiune.

Orientativ, distanța de 1300 km va fi parcursă de trenul „Fusin" în 4,5 ore. Viteza mare va contribui la economisirea cu 10% a energiei electrice.

Calea ferată de mare viteză dintre Beijing și Shanghai este cea mai aglomerată din China. Aproape 100 milioane de oameni călătoresc anual pe acest tronson. La ora actuală, în China, circulă în total peste 2700 de trenuri de mare viteză, țara ocupând primul loc în lume la acest capitol.

Fluxul de știri
0