Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mărfurile la mâna a doua nu vor mai putea fi comercializate în Republica Moldova

© Sputnik / Евгений Биятов / Trecere la banca de fotografiiВешалка с одеждой
Вешалка с одеждой - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat un proiect de lege care va limita vânzarea îmbrăcămintei în încălțămintei de mâna a doua.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. Ministerul Economiei și Infrastructurii din Moldova a decis să se preocupe de sănătatea cetățenilor. Noile restricții, care se referă la importul de mărfuri la mâna a doua, vor viza, în primul rând, hainele și jucăriile pentru copii.

În special, statul intenționează să interzisă vânzarea și donarea hainelor pentru copii mai mici de trei ani. În listă mărfurilor interzise au ajuns jucăriile de pluș, biberoanele și suzetele.

În cazul în care proiectul Ministerului Economiei și Infrastructurii va fi aprobat, de pe rafturile magazinelor second-hand va dispărea lenjeria pentru toate categoriile de vârstă și ștrampi. Începând cu 1 ianuarie 2019, toate hainele de mâna a doua vor putea fi vândute doar în unități comerciale și piețe speciale. De asemenea, va fi interzisă comercializarea mărfurilor care au fost aduse în țară sub formă de ajutor umanitar.

Documentele cu privire la proveniența și siguranța hainelor second-hand vor fi publice, inclusiv și pentru consumatori. 

Fluxul de știri
0