Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cutremurele în România, tot mai aproape de București și Chișinău

© REUTERS / CLAUDIA DAUTПоследствия землетрясения в Мексике, 20 сентября 2017
Последствия землетрясения в Мексике, 20 сентября 2017 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cutremurul a declanșat sistemul de alarmă seismică din capitala Ciudad de Mexico.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. Un nou cutremur puternic a zguduit Mexicul, de data aceasta epicentrul fiind în zona de sud a statului latino-american. Inițial Institutul seismologic mexican stabilise o magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, pentru ca ulterior să recalculeze la 6.1 grade.

Deși epicentrul seismului a fost în sudul Mexicului (statul Oaxaca) s-a declanșat sistemul de alarmă seismică din capitala Ciudad de Mexico, acolo unde se desfășoară încă operațiuni de salvare se după cutremurul catastrofal de la începutul acestei săptămâni. Până la această oră, nu sunt menționate victime ale cutremurului de astăzi. 

Marți, un cutremur cu magnitudinea de 7,1 a făcut aproape 300 de morți în Mexic și a provocat daune materiale imense.

Un cutremur a avut astăzi și în România, inedit prin localizarea epicentrului — județul Dâmbovița.

Cutremurul a avut loc la ora 15:52:39, magnitudinea fiind de doar 2.4, dar adâncimea epicentrului a fost de 16.6 kilometri. Epicentrul este situat în nord-vestul județului, în apropierea celebrei comune Voinești, vestită prin merele sale de cea mai bună calitate.

© Photo : INFP - captură ecranCutremur
Cutremur - Sputnik Moldova
Cutremur

Să menționăm și că ieri dimineață, la 07:47:55 a a vut loc cutremur în judetul Vrancea, sutuat în paradigma normală — magnitudinea de 3.1 grade, adâncimea epicentrului fiind de 141.6 kilometri.

Fluxul de știri
0