Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: Imigranți ilegali, la frontiera moldo-ucraineană

© Facebook / Poliția de Frontieră Poliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Frontiera moldo-ucraineană este traversată ilegal de imigranți și de mărfuri de contrabandă, aceasta este concluzia făcută de responsabilii moldoveni din cadrul Poliției de Frontieră și de cei din Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. Șefii Direcțiilor regionale SUD și EST ale Poliției de Frontieră și reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei s-au întrunit la o ședință la care au făcut totalul activităților de la frontiera din prima jumătate a anului curent.

SIS a contracarat o acţiune de păstrare şi eventuală comercializare ilegală a armamentului - Sputnik Moldova
Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovence

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de polițiștii moldoveni de frontieră, la ședința de totalizare au fost discutate subiecte ce vizează situația operațională, cu accent pe evenimentele de frontieră de rezonanță, funcționalitatea punctelor de trecere, în special, cele în care are loc controlul comun, precum și identificarea noilor mecanisme de conlucrare dintre cele două părți.

"Urmare a analizei tabloului operațional, la frontiera moldo-ucraineană predomină migrația ilegală și contrabanda cu bunuri materiale", au constat polițiștii de Frontieră moldoveni și grănicerii ucraineni.

În context, părțile au anunțat că se vor sprijini reciproc și vor face schimb de informații operative. Totodată, ei vor acționa în comun în prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere. La fel, s-a convenit de a suplimenta numărul de întâlniri dintre specialiști din domeniile de activitate la frontieră.

Fluxul de știri
0