Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au încercat să fugă în UE din cauza părinților. Iată ce au pățit – VIDEO

© Sputnik / Miroslav Rotari / Accesați arhiva multimediaДорожные указатели на молдавско-румынской границе. КПП "Кагул-Оанча".
Дорожные указатели на молдавско-румынской границе. КПП Кагул-Оанча. - Sputnik Moldova
Abonare
Doi băieți minori au încercat să treacă ilegal frontiera cu România și să fugă în Uniunea europeană ca să scape de părinții lor care îi băteau.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Doi minori de 14 și 15 ani din satul Neculăieuca, raionul Orhei, au încercat să treacă ilegal frontiera cu România la Cahul cu scopul de a scăpa de părinții tutelari care îi băteau. În baza unei alerte de căutare, minorii dispăruți pe 18 septembrie au fost găsiți de către polițiștii de Frontieră din Direcția Regională Sud.

Inspectoratul de Poliție Cahul a solicitat ajutorul polițiștilor de frontieră de a interveni în zona de competență pentru depistarea minorilor, aceștia fiind văzuți ultima dată de locuitorii satului Crihana Veche în timp ce înaintau spre linia de frontieră.

Echipa formată din ofițeri de investigație, inspectorii din cadrul Serviciului Poliției de Frontieră (SPF) Cahul și Gotești, au acționat în regiunea în care au fost văzute persoanele în cauză.

Drept urmare, cu ajutorul autospecialei cu termovizor pe timp de noapte, a fost posibilă depistarea și monitorizarea acțiunilor minorilor, care prezentau clar intențiile acestora de a trece ilegal frontiera de stat. Deși cei doi au fugit în direcții diferite în momentul reținerii, polițiștii de Frontieră au reușit să-i prindă.

În declarații, minorii și-au justificat intenția de trecere ilegală a frontierei de stat prin faptul că au încercat să fugă de părinții tutelarii, care îi maltratau.

După procedura legală și conform competențelor, cazul a fost transmis Inspectoratului de Poliție Orhei în vederea continuării cercetărilor și elucidării tuturor circumstanțelor.

Autor: Angela Covalciuc

Fluxul de știri
0