Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vom avea o iarnă cumplită. Pronosticurile sinistre ale meteorologilor

© Sputnik / Игорь Подгорный / Accesați arhiva multimediaTroleibuze pe linie iarna
Troleibuze pe linie iarna - Sputnik Moldova
Abonare
Celebru meteorolog: "La anul, inevitabil, dacă va crește temperatura, forța uraganelor va crește, vor fi furtuni cu 150 de km/oră"

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Joi seara a fost lansată în spațiul public o avertizare gravă: vom avea o iarnă foarte grea, asemănătoare celei din 2012. Autorul prognozei este chiar fostul director general al ANM, cunoscutul meteorolog Ion Sandu, președintele al Societății Meteorologice Române. Până la ora aceasta, prognoza care a stârnit un firesc interes nu a fost dezmințită de oficiali ai ANM.

În cadrul emisiunii „La ordinea zilei", de la Antena 3, Ion Sandu a afirmat că urmează o iarnă grea, caracterizată de ninsori abundente şi de viscol puternic.

"Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri", a spus Ion Sandu, care a explicat cum a ajuns la această concluzie: "Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012, va fi prăpăd, ne îndreptăm spre evenimente meteo periculoase".

Experimentatul meteorolog are la activ o altă reușită în materie, el avertizând încă din martie asupra verii cu fenomene meteo extreme.

"Când vezi harta de prognoză pentru la vară, te apucă frica la cum arată. Dacă te uiţi la hărţile pentru iulie şi august, te apucă frica… E de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente, toată cantitatea de precipitaţii dintr-o lună se descarcă într-o zi sau în câteva ore", declara Sandu în martie 2017.

Pentru la anul, există premize pentru agravarea fenomenelor — "furtuni cu 150 de km/oră", avertizează meteorologul!

„La anul, inevitabil, dacă va crește temperatura, forța uraganelor va crește, cantitatea de vapori de apă din atmosferă se va accentua. Vor fi furtuni cu 150 de km/oră", a declarat Ion Sandu la Antena 3.

 

Fluxul de știri
0