Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Străinii au procurat deja 15 la sută din terenurile agricole ale Moldovei

© captură privesc.euAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația Investitorilor Străini (FIA) a prezentat informații conform cărora circa 15% din terenurile agricole din Republica Moldova sunt deja în proprietatea străinilor.
Multe terenuri agricole din Moldova sunt deja în proprietatea străinilor

 

Expertul în agricultură Alexandru Slusari a comentat pentru Sputnik Moldova anunțul făcut de Asociația Investitorilor Străini (FIA) că în jur de 15 la sută din terenurile agricole din Republica Moldova sunt deja în proprietatea străinilor.

Potrivit lui Slusari, statul Republica Moldova, dacă dorește, poate verifica care este statutul acestor terenuri, dacă ele au fost procurate prin intermediul unor persoanele interpuse. Oricum, spune Slusari, formal, aceste terenuri nu sunt în proprietatea persoanelor străine deoarece oficial sunt înregistrate pe numele unor cetățeni ai Republicii Moldova sau pe firme care nu au capital străin.

Alexandru Slusari precizează însă că, dacă sunt străini care au procurat cu acte în regulă, pe numele lor trenuri agricole în țara noastră, atunci aceasta constituie o încălcare gravă a legii și statul are obligația să intervină.

Fluxul de știri
0