Bill Gates: O pandemie ar putea ucide 30 milioane de oameni în următoarea decadă

© AP Photo / Ted S. WarrenMicrosoft Corp. founder Bill Gates.
Microsoft Corp. founder Bill Gates. - Sputnik Moldova
Abonare
În raportul anual „Goalkeepers", miliardarul Bill Gates vorbește despre cea mai teribilă amenințare cu care s-ar putea confrunta omenirea în următoarea decadă.

CHIȘINĂU, 21 sept — Sputnik. Omenirea ar putea fi lovită de o pandemie teribilă, la fel de puternică ca gripa pandemică care a izbucnit în 1918, potrivit miliardarului Bill Gates, care vorbeşte despre această ameninţare în raportul anual „Goalkeepers".

Amenințarea care planează asupra omenirii este reprezentată de o posibilă epidemie, care ar putea ucide aproximativ 30 de milioane de oameni, spune Bill Gates în raport. Acest raport anual, lansat de fundaţia „Bill & Melinda Gates", prezintă cele mai recente descoperiri la nivel mondial în domeniul sănătății publice.

„Se împlinesc 100 de ani de la gripa pandemică izbucnită în 1918. Din fericire, am fost scutiţi de astfel de pandemii în ultimii 100 de ani, dar este un lucru inevitabil apariţia unei pandemii având aceeaşi virulență", a declarat Bill Gates pentru Business Insider.

Un virus gripal ar putea provoca o pandemie în viitor, care s-ar putea declanșa în mod natural sau cu ajutorul bioteroriştilor, a adăugat miliardarul. Potrivit lui Bill Gates, un astfel de virus ar putea ucide mai mult de 30 de milioane de oameni în mai puțin de un an. Miliardarul crede că o pandemie de asemenea proporţii ar putea fi declanșată în următorii 10-15 ani.

În cadrul unei conferințe de presă, Bill Gates a spus că vor fi făcute progrese în tratamentul bolilor cronice și infecțioase, însă omenirea nu este încă pregătită să facă faţă varietăţii acestora. Malaria, pneumonia și HIV sunt încă răspândite în țări în curs de dezvoltare. Bolile cronice, cum ar fi diabetul, boala Alzheimer și alte boli neurologice, se întâlnesc în întreaga lume.

Fluxul de știri
0