Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: Un recidivist turc și-a mâncat degetele în Aeroportul Chișinău - FOTO

© Photo : Alexey Filippov | StenincontestРабота российского фотографа Алексея Филиппова из серии "На кончиках пальцев"
Работа российского фотографа Алексея Филиппова из серии На кончиках пальцев - Sputnik Moldova
Abonare
Șocant: Ca să nu poată fi identificat în baza amprentelor, un recidivist turc și-a mâncat degetele de la mâini în Aeroportul Chișinău.

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Un recidivist extrem de periculos, care este dat în căutare internațională pentru comiterea unui omor, a încercat să treacă frontiera Republicii Moldova prin Aeroportul Chișinău în baza unui pașaport fals. Recidivistul, care este cetățean al Turciei, a fost arestat preventiv de către Poliția de Frontieră și plasat în Penitenciarul nr. 13 din Capitală, până va fi luată decizia extrădării acestuia în patrie.

La începutul lunii, în sala VIP a punctului de trecere a frontierei Aeroportul Chișinău, bărbatul de 21 de ani s-a legitimat cu un pașaport eliberat de autoritățile statului Irak. El intenționa să ia avionul spre Irak cu o rută charter.

În timpul procesării datelor din pașaport, polițistul de Frontieră a observat că individul se comportă în mod straniu, este agitat, fapt ce i-a determinat pe polițiști să efectueze verificări suplimentare. În urma unor cercetări minuțioase, oamenii legii au constatat că actele turcului erau contrafăcute.

Pentru a nu putea fi identificat al cărui stat aparține, străinul a recurs la deteriorarea amprentelor digitale, prin mușcarea cu dinții.

Subdiviziunile MAI, Procuratura Municipală, dar și reprezentanții structurilor internaționale, inclusiv FBI, au reușit să stabilească identitatea tânărului, fiind vorba despre un cetățean al Turciei.

Potrivit oamenilor legii, în 2015 persoana dată a înjunghiat mortal un bărbat într-un centru comercial din Turcia. În același an el a încercat să intre în Republica Moldova cu un pașaport fals. Pentru a nu fi atras la răspundere, cetățeanul turc a încercat să mituiască angajatul Poliției de Frontieră cu 5000 de euro.

Fapta sa a fost denunțată la Procuratura Anticorupție.Ca rezultat, tânărul turc a fost reținut și condamnat la 2 ani de pușcărie și plasat într-o închisoare din Republica Moldova.

Toate informațiile acumulate privind activitatea criminală a cetățeanului turc au fost puse la dispoziția autorităților din Turcia ca acesta să fie extrădat.

Autor: Angela Covalciuc

Fluxul de știri
0