Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Makarevici despre monumentul lui Kalașnikov: Anost și urât

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaAutomat Kalașnikov
Automat Kalașnikov - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit muzicianului, automatul Kalașnikov nici odată nu a fost utilizat cu adevărat pentru apărarea țării, deoarece a fost creat după încheierea Marelui Război pentru Apărarea Patriei

CHIȘINĂU, 20 sept — Sputnik. Andrei Makarevici, liderul formației rock „Mașina vremeni", a criticat noul monument înălțat la Moscova lui Mihail Kalașnikov, proiectant de arme de foc, cel mai cunoscut inventator al alrmelor de asalt, scrie RIA Novosti.

Potrivit muzicianului, automatul Kalașnikov nici odată nu a fost utilizat cu adevărat pentru apărarea țării, a Federației ruse, deoarece a fost creat după încheierea Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Automat Kalașnikov - Sputnik Moldova
Societate
Un automat Kalașnikov a fost uitat într-o cafenea

Afară de aceasta, Makarevici a spus că sculptura este „anostă" și „urâtă" și a declarat că un astfel de monument nu ar fi fost aprobat nici chiar pe timpurile sovietice.

„De ce oare urâțim în așa hal orașul nostru, ne facem de rușine în fața întregii lumi?", s-a arătat indignat interpretul.

În replică, autorul monumentului, Salavat Șcerbakov, artist plastic al poporului din Rusia, l-a sfătuit pe Makarevici „să nu-și bage nasul" în ceea ce ține de meseriile altora.

Концерн Калашников на форуме Армия-2017 продемонстрировал противодронное ружье REX-1 - Sputnik Moldova
Video
Concernul Kalașnikov uimește din nou: Imagini cu noua armă anti-dronă REX-1

„Nici un dansator sau cântăreț nu va asculta de părerea unui sculptor referitor la modul în care a dansat sau cum a cântat", a punctat Șcerbakov.

Monumentul lui Mihail Kalașnikov a fost înălțat la Moscova la intersecția străzilor Sadovaia-Karetnaia și Dolgorukov și reprezintă o sculptură de opt metri care îl înfățișează pe creatorul armelor de asalt ținând în mână un automat AK-47. Compoziția este completată cu imaginea globului pământesc și chipul Sfântului Gheorghe Învingătorul, ca simbol al menținerii păcii și al biruinței „asupra forțelor răului".

Fluxul de știri
0