Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Victor Juc, despre posibilă demitere a președintelui Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
După alegerea președintelui Republicii Moldova s-a iscat un conflict instituțional între președinție, pe o parte, și majoritatea parlamentare care a format coaliție guvernamentală, pe de altă parte. Acum unii experți nu exclud că Igor Dodon ar putea fi demis
Victor Juc, despre posibilă demitere a președintelui Igor Dodon

 

Politologul Victor Juc a explicat pentru Sputnik Moldova la ce poate duce acest război instituțional și dacă ar putea fi demis președintele Dodon.

El consideră că cu cât mai aproape sunt alegerile parlamentare, cu atât mai evidente devin premisele că într-un anumit moment președintelui să-i se inițieze procedura de demitere din funcție.

Victor Juc a menționat că, într-adevăr, Articolul 89 al Constituției prevede că, în cazul săvârșirii unor fapte prin care încalcă prevederile Legii Supreme, președintele Republicii Moldova poate fi demis de către Parlament cu votul a două treimi din numărul deputaților aleși.

Fluxul de știri
0