Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Mocanu: Cei născuți după 1970 nu vor avea pensie

© Sputnik / Miroslav RotariВиктор Мокану
Виктор Мокану - Sputnik Moldova
Abonare
Sărăcia continuă să facă ravagii în Republica Moldova. Tot mai multe categorii sociale părăsesc meleagurile natale în căutarea unor posibilități de supraviețuire în străinătate.
Victor Mocanu: Este un pronostic, cei născuți după 1970 nu vor avea pensie

 

Exodul masiv al cetățenilor moldoveni peste hotare nu a fost stopat deocamdată și nici măcar diminuat. Jurnalista Tatiana Cebotari a discutat despre problemele demografice ale Republicii Moldova cu sociologul Victor Mocanu.

Sociologul susține că, "dacă se vor păstra aceste tendințe din economia țării, atunci peste 10 —15 ani, noi nu vom avea cu ce să plătim pensiile și salariile. Există un pronostic pesimist că cei născuți după 1970 ar putea să nu mai ajungă să primească pensie, nici măcar această pensie mizeră pe care o primesc acum pensionarii".

Sociologul menționează că în Republica Moldova nu există cercetări sociologice profunde cu privire la tendințele demografice negative și politicile pe care trebuie să le implementeze în acest domeniu autoritățile statului.

Fluxul de știri
0