Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost reținut șoferul care a intrat cu microbuzul în mulțime – VIDEO

© Poliția Capitalei Protest 17 septembrie 2017, Chișinău
Protest 17 septembrie 2017, Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Bărbatul ce a intrat cu microbuzul în mulțimea de protestatari, care s-a adunat duminică în fața sediului televiziunii publice Moldova, a fost reținut de către polițiști.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Poliția a reținut pentru 72 de ore persoana care este bănuită că a intrat în mulțime cu microbuzul de model Mercedes-Benz, în cadrul protestelor de ieri, din preajma sediului televiziunii publice Moldova 1.

Poliția spune că individul a îndreptat vehiculul în direcția cordonului de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea, nu doar a polițiștilor, dar și a cetățenilor prezenţi la protest.

Acesta s-a dovedit a fi un bărbat, în vârstă de 50 ani, locuitor al municipiului Chișinău, care nu s-a conformat cerințelor legale a polițiștilor și a aplicat violența în adresa acestora.

Pentru această infracțiune legea prevede pedeapsa cu închisoarea de la 4 la 8 ani.

Reamintim că ieri pe acest fapt a fost deschisă o cauză penală "Ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească", Art. 349 Al. 2 Lit.a al Codului Penal al Republicii Moldova.

În cadrul efectuării acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că mijlocul de transport aparține unui bărbat în vârstă de 43 de ani, locuitor al comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, care a încercat să fugă de la fața locului, deplasându-se pe contrasens pe șoseaua Hâncești, însă a fost oprit de agenții de patrulare. Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i aplicată o amendă în mărime de 4000 lei și 3 puncte de penalizare, iar microbuzul a fost ridicat ca corp delict.

Precizăm că persoana respectivă are un antecedent penal pentru acte de violență împotriva polițiștilor, săvârșite în data de 24 aprilie 2016.

Fluxul de știri
0