Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șoc pentru trei companii din Moldova. Au de plătit milioane de lei în buget

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Acestea sunt acuzate că au avut o înțelegere de cartel în cadrul licitației privind achiziționarea lucrărilor de reparație a drumului public de acces spre satul Doltu

CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. Consiliul Concurenței a aplicat o amendă de 2 milioane de lei pentru trei întreprinderi implicate în trucarea licitației organizată de ”Administrația de Stat a Drumurilor”. 

Este vorba despre societățile comerciale ”Ecosem Grup”, „Irinda Prim” și „Litarcom”. Acestea sunt acuzate că au avut o înțelegere de cartel în cadrul licitației privind achiziționarea lucrărilor de reparație a drumului public de acces spre satul Doltu. 

Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Riști amendă dacă nu vei face asta: Avertismentul Ministerului Transporturilor

”Astfel, acțiunile acestora au dus la mimarea concurenței în cadrul procedurii de licitație și la majorarea artificială a prețurilor cu aproximativ 27 la sută”, anunță Consiliul Concurenței.

Amenda stabilită urmează să fie achitată în decurs de 60 zile. Bani vor fi alocați în bugetul de stat.

În conformitate cu prevederile legislației în domeniul concurenței, sunt interzise orice acorduri între întreprinderi sau asociaţii de întreprinderi, orice decizii ale asociaţiilor de întreprinderi şi orice practici concertate care au ca obiect sau efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa Republicii Moldova sau pe o parte a acesteia.

Fluxul de știri
0