Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata de război. Arsenalul depistat la un bărbat din Hâncești - VIDEO

Abonare
Un bărbat dintr-o comună din raionul Hâncești s-a înarmat până în dinți: și-a procurat armă cu țeavă ghintuită, pistol, cartușe, dispozitiv de vedere nocturnă, lunetă şi toate acestea le deține ilegal.

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Ofițerii de investigații ai Direcției de Poliție a municipiului Chişinău au descoperit recent, în gospodăria unui bărbat de 30 ani, dintr-o localitate din raionul Hânceşti, arme şi muniţii, echipament cu destinaţie specială păstrate ilegal. Acţiunile poliţiştilor au avut loc în cadrul unor investigaţii demarate anterior în privinţa bărbatului.

Astfel, s-au depistat ascunzişuri special camuflate unde erau păstrate armele şi muniţiile, în safeuri şi containere din metale ascunse în diferite anexe ale casei. Respectiv a fost depistată şi ridicată o arma cu ţeava ghintuită, un pistol, cartuşe, dispozitiv de vedere nocturnă, lunetă şi alte piese componente de la diferite arme de foc.

Toate probele au fost sigilate conform procedurii legale şi transportate la Centru tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, pentru efectuarea expertizelor balistice.

În funcție de rezultatele expertizelor, bărbatul riscă să fie cercetat penal pentru păstrarea ilegală de arme şi muniții, pentru care se aplică sancțiunea sub formă de amendă în mărime de la 13 000 lei la 19 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani.

Polițiștii continuă investigațiile în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și provenienței armelor și munițiilor depistate.

Fluxul de știri
0