Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din nou atenționare de cutremure în România

© AFP 2024 / NICOLAS ASFOURIСейсмограф
Сейсмограф - Sputnik Moldova
Abonare
Cutremure cu caracteristici diferite, în zone de maximă activitate seismică

CHIȘINĂU, 18 sept — Sputnik. Din nou Institutul Național de Fizica Pământului a înregistrat mișcări semnificatove în cea mai activă zonă seismică a României, nordul județului Buzău. Ieri seară, la un interval foarte scurt unul de celălat, au avut loc două cutremure.

Astefel la ora 18:35:37 a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 2.8 grade pe scara Richter, epicentrul fiind situat în nord-estul județului Buzău, la o adâncime de 98.4 de kilometri.

După mai puțin de 90 de minute, un al doilea cutremur a avut loc într-o zonă apropiată, în nordvestul județului, în apropiere de cunoscuta localitate Nehoiașu. Seismul s-a petrecut șa ora 19:57:55, a avut magnitudinea de 2.9 pe scara Richter și epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 130.3 kilometri.

© Photo : Captură ecranEpicentrul cutremurului
Epicentrul cutremurului - Sputnik Moldova
Epicentrul cutremurului

În palalel, zona de la sudul Dunării, altă zonă extrem de activă, platoul balcanic al Bulgariei, a fost zguduit de o serie de cutremure de suprafață.

Ultimul a avut loc ieri, la 19:37:09, a avut o magnitudine de 2.8 grade și o adâncime de 5 kilometri.

Cu două zile înainte, pe data de 15 septembrie, o altă serie de cutremure s-a încheiat cu un seism ce s-a rezimțit în nord vestul peninsulei balcanice, în apropierea celebrei localități Srebrenica. Seismul a avut tot o magnitudine de 2.8 grade pe Richter, adâncimea epicentrului fiind de 13.4 kilometri.

Fluxul de știri
0