Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Haz de necaz: Donald Trump despre Kim Jong-un: "omul rachetă"

© AP Photo / Alex BrandonPresident Donald Trump points to a supporter after speaking at the Conservative Political Action Conference (CPAC), Friday, Feb. 24, 2017, in Oxon Hill, Md.
President Donald Trump points to a supporter after speaking at the Conservative Political Action Conference (CPAC), Friday, Feb. 24, 2017, in Oxon Hill, Md. - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump tratează cu umor criza din Peninsula Coreeană făcând glume pe seama lui Kim Jong-un.

CHIȘINĂU, 17 sept — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat astăzi că rcent a discutat  despre Coreea de Nord cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, scrie RIA Novosti.

„Ieri seara am discutat cu președintele Coreei de Nord. L-am întrebat cum o mai duce „omul rachetă” (este vorba de liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un — nota red.). La moment în Coreea de Nord s-au format cozi la benzinării. Foarte rău!”, a scris Trump pe profilul său de Twitter.

Casa Albă a anunțat că în urma discuției telefonice a celor doi șefi de state s-a discutat despre acțiunile Coreei de Nord, fiind vorba de rachetele care au fost lansate deasupra Japoniei.

„Cei doi conducători de state au mai menționat că Coreea de Nord în continuare provoacă comunitatea internațională, în pofida faptului că ONU a condamnat în modul cela mai categoric provocările pe care face Phenianul”, se meniționează în comunicatul emis de Casa Albă.

Președinții SUA și Coreei de Sud au convenit să continuie consultările săptăamâna viitoare când vor participa la Aduna Generală ONU.

După cum scrie presa internațională, la momentul de față populația nord-coreeană întâmpină greutăți din cauza sancțiunilor internaționale.

Fluxul de știri
0