Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Top 3 plante miraculoase care luptă cu celulele canceroase

© Flickr / jalbФрукты и овощи - здоровое питание
Фрукты и овощи - здоровое питание - Sputnik Moldova
Abonare
Fitochimicalele sunt substanțele din hrana vie care luptă împotriva celulelor canceroase

CHIȘINĂU, 17 sept — Sputnik. Unele legume și fructe conțin substanțe care pot preveni și chiar lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer, informează viataverdeviu.ro.

Tatuaj - Sputnik Moldova
Societate
AVERTIZARE: Cerneala pentru tatuajele poate cauza CANCER

Potrivit specialiștilor, fitochimicalele sau chimicale non-nutritive care se conțin în plante sunt componente ale alimentelor naturale, vii și se găsesc din abundență în fructe, legume, nuci, semințe sau germeni. O astfel de substanță este sulforafanul, pe care cercetătorii de la Universitatea de Medicina John Hopkins, au extras-o din broccoli și au dat-o șobolanilor care fuseseră tratați cu substanțe cancerigene cauzatoare de tumori mamare. Cercetarea spune că substanța crește performanța enzimelor care protejează corpul de agenții cauzatori de cancer.

Iata o listă de câteva astfel de substanțe și sursele lor naturale:

Broccoli - conține fenetil izotiocianat, care previne cancerigenii în a se lega de ADN, și indole-3-carbinol care determină estrogenul să se dividă într-o formă nepericuloasă de metabolit decât cel legat de cancerul mamar.

Roșile — sunt bogate în acid coumaric și acid clorogenic, care blochează formfitochimicalelearea de nitrozamine cancerigene la nivelul stomacului, ficatului și a vezicii.

Usturoiul și ceapa — conțin sulfide alilice, care "trezesc" enzimele ce detoxifică chimicalele cauzatoare de cancer din interiorul celulelor.

Alte alimente naturale despre care se spune că pot preveni sau chiar trata cancerul sunt fructele de pădure, citricele, soia, ardeiul iute și altele.

Fluxul de știri
0