Descoperire uimitoare: Mașina pe care și-o dorește orice șofer - VIDEO

© Facebook / CNC 24Automobilul care funcționează pe bază de thor
Automobilul care funcționează pe bază de thor - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că visul șoferilor este aproape de a se realiza în viitorul apropiat, atunci când vor putea călători fără ca să alimenteze mașina cu combistibil

CHIȘINĂU, 16 sept — Sputnik. Compania Laser Power Systems a lansat un concept de motor care funcţionează pe bază de thoriu. Echipa a folosit bucăţele foarte mici pentru a construi o rază laser care încălzeşte apa şi produce abur. La rândul său aburul creat de raza lazer pune în mișcare o turbină care transformă în energie electrică, scrie cotidianul.ro.

Thorul este o substanță radioactivă cu cea mai mare densitate de pe planetă care poate înmagazina de 20 de milioane de ori mai multă energie decât cărbunele și se consideră a fi combustibilul viitorului. Spre deosebire de uraniu el este mai puțin radioactiv și „poate fi exploatat în cariere de suprafaţă". Datorită acestor calități mediul înconjurător nu va avea de suferit, iar costurile de valorificare sunt relativ reduse spre deosebire de alte zăcăminte.

O cantitate de 8 grame thoriu ar fi suficientă să propulseze o maşină timp de 100 de ani. Chiar dacă este foarte avantajos să ai o asemenea mașină, cei de la Laser Power System spun că în viitorul apropiat asemenea autovehicule nu vor apărea.

„Charles Stevens, CEO al Laser Power Systems, a anunţat însă că maşinile propulsate de thoriu nu vor apărea prea curând pe străzi. El spune că industria auto nu este interesată de proiect, fiind concetrată pe tehnologia clasică, care încă produce bani", scrie cotidianul.ro.

Această companie dezvoltă diferite sisteme prin care thoriul ar putea fi folosit pentru producerea energiei, fie că este vorba de clădiri de birouri, hoteluri sau restaurante.

În ceea ce priveşte radioactivitatea thor-iului o „singură bucată de folie de aluminiu este suficientă pentru a contracara efectele ei".

Fluxul de știri
0