Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei români şi doi moldoveni, declaraţi oficial cetăţeni-model în Italia

Italia-Svezia, tifosi azzurri sugli spalti
Italia-Svezia, tifosi azzurri sugli spalti - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Trei români și doi cetăţeni din Republica Moldova care locuiesc într-o provincie din regiunea Toscana, Italia, au fost declaraţi oficial cetăţeni-model de către primăria localităţii italiene, pentru merite în comunitatea din care fac parte.

CHIȘINĂU, 15 sept — Sputnik. Primăria comunei Pietrasanta din provincia Lucca, regiunea Toscana din centrul Italiei, i-a numit oficial cetăţeni-model pe unsprezece cetățeni străini, rezidenți pe teritoriul localității de cel puțin 5 ani, printre care se află trei români şi doi moldoveni, potrivit rotalianul.com.

Упражнения в рамках международных учений „Огненный щит 2016” - Sputnik Moldova
Societate
Un militar moldovean a fost decorat de ministerul italian al Apărării

Românii care a fost recunoscuţi drept cetățeni-model cu merite în comunitatea din care fac parte sunt Ioana Maria Frățean, Neboisa Andrei şi Ilie Cojocariu, iar din Republica Moldova sunt Ana Gore şi Plesca Doina.

Cei 11 cetăţeni care au primit premiile au dat dovadă de muncă, seriozitate şi responsabilitate, favorizând integrarea lor și a conaționalilor în comunitatea din care fac parte și au ştiut să abordeze culturi adesea îndepărtate și diferite între ele.

În 2016, românii din provincia Lucca erau în număr de 8.632 din totalul de 29.911 cetățeni străini rezidenți pe teritoriul provinciei, ceea ce înseamnă un procent de 28,9%.

Fluxul de știri
0