Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au intrat într-un magazin din Buiucani și au rămas fără cuvinte

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaОткрытие Президентского центра Бориса Ельцина в Екатеринбурге
Открытие Президентского центра Бориса Ельцина в Екатеринбурге - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul magazinelor alimentare din sectorul Buiucani al Capitalei care au fost depistate că vând produse cu termenul de valabilitate expirat a crescut în ultima perioadă. În mai puțin de-o săptămână, polițiștii au identificat deja trei magazine cu această problemă.

CHIȘINĂU, 14 sept — Sputnik. Ofițerii de investigare a fraudelor economice, din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, au mai descoperit în sectorul Buiucani un magazin ce comercializa produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, care mai erau păstrate și în condiții de insalubritate. Magazinul este situat pe strada Mitropolit Dosoftei.

În urma cercetărilor întreprinse, polițiștii au constatat că una dintre cele două vânzătoare ale magazinului era angajată neoficial și nu avea cartea medicală obligatorie. În același timp, magazinul nu avea schema de evacuare în caz de incendiu, iar peste 1000 de lei din casa magazinului n-ar fi fost contabilizați corespunzător.

Toate neregulile au fost menționate într-un proces verbal, care va fi trimis Serviciului Fiscal de Stat, Inspecției Muncii, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției pentru Protecția Consumatorilor.

În urma acțiunilor de cercetare, persoanele vizate urmează să se prezinte la Inspectorat pentru chestionări suplimentare.

Agentul economic riscă amenzi în mărime de până la 15.000 lei.

Autor: Angela Covalciuc

Fluxul de știri
0