Caz incredibil: Un copil de doar doi ani cântăreşte 25 de kilograme

© Flickr / Bridget CoilaHolding Hands With a Newborn Baby
Holding Hands With a Newborn Baby - Sputnik Moldova
Abonare
Un copil din Iaşi de doi ani are o greutate anormală pentru vârsta lui: cântăreşte aproximativ cât un copil de opt sau nouă ani. Află cu ce a fost hrănit excesiv de a crescut așa.

CHIȘINĂU, 13 sept — Sputnik. Copilul de doi ani care cântăreşte 25 de kilograme a fost internat acum câteva zile la Clinica de Gastroenterologie a Spitalului de Copii „Sf. Maria" din Iaşi.

Potrivit medicilor, copilul ar fi trebui să cântărească, la vârsta lui, 11 kilograme, dar greutatea sa este cea a unui copil de opt-nouă ani. Medicii spun că, pe lângă o predispoziţie genetică, şi faptul că a fost hrănit excesiv cu paste făinoase a favorizat apariţia obezităţii.

„Foarte mult timp a fost alimentat excesiv cu făinoase, polizaharide, iar ceea ce este paradoxal este faptul că el încă este alăptat. Într-un fel, creşterea lui în greutate a început în perioada în care era alimentat exclusiv cu lapte matern, ceea ce înseamnă că este posibil ca laptele mamei să fie foarte bogat în principii nutritive, vitamine, săruri minerale şi oligominerale", au declarat medicii, potrivit Ziarul de Iaşi.

Medicii au adăugat că micuţul are o inteligenţă peste nivelul vârstei lui şi poate deveni un copil superdotat, dar trebuie ajutat să ajungă la o greutate normală. Pentru aceasta este necesară reducerea dulciurilor şi a pastelor făinoase şi introducerea unei diete care să includă mai mult salate, fructe şi legume. Medicii recomandă şi mişcarea fizică.

Potrivit unui studiu realizat recent, peste 50% dintre copiii români au grade variabile de supraponderabilitate, iar o treime dintre ei este obeză. Medicii recomandă alimentaţia exclusiv cu lapte matern în primele şase luni de viaţă, urmată de diversificare, fiind păstrată şi alimentaţia la sân până la vârsta de un an. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, pentru ţările în curs de dezvoltare, menţinerea alimentaţiei la sân până la doi ani.

Fluxul de știri
0