Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fum și petarde la Paris: Proteste împotriva noului Cod al Muncii (VIDEO)

© AP Photo / Claude ParisProteste la Paris
Proteste la Paris - Sputnik Moldova
Abonare
Parizienii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noii reforme a muncii propuse de președintele francez, Emmanuel Macron

CHIȘINĂU, 12 sep — Sputnik. Cel de-al II-lea ca mărime sindicat din Franța, Confederația Generală a Muncii (CGM), protestează împotriva reformei muncii propusă de Guvern, informeaza Sputnik International. 

În data de 31 august, Guvernul francez a anunțat un plan de reformare a legislației muncii. Scopul este de a oferi angajatorilor mai multă libertate și de a stimula economia. Reforma va acoperi atât contracte urgente, cât și contracte pe durată nedeterminată de angajare, de concediere, precum și de alte relații de muncă supuse legii.

Proiectele de dispoziții ale legii muncii au fost criticate pe scară largă de sindicate și de partidele de stânga, deoarece ar facilita companiile să-și reduca personalul și să reducă plățile pentru orele suplimentare. Partidul Frontului Național (FN) a declarat că reformele par să favorizeze firmele mari mai degrabă decât companiile mici sau mijlocii. Cel mai mare sindicat din Franța, CFDT, nu participa la grevă.

Se așteaptă ca proiectul de lege să fie prezentat Consiliului de Miniștri al Franței pe 22 septembrie.

Fluxul de știri
0