Stare de catastrofă în Florida: Uraganul Irma a făcut mai multe victime

© REUTERS / Carlos BarriaPeople walk along a street in South Beach as Hurricane Irma arrives at south Florida, in Miami Beach, Florida, U.S., September 10, 2017
People walk along a street in South Beach as Hurricane Irma arrives at south Florida, in Miami Beach, Florida, U.S., September 10, 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Vânt de peste 200 de kilometri, inundații catastrofale, miliane de locuințe fără curent - asta a lăsat în Urmă uraganul Irma

CHIȘINĂU, 11 sept — Sputnik. Acum câteva ore, președintele SUA, Donald Trump, a declarat starea de catastrofă naturală în statul Florida, în urma devastatorului uragan Irma, transmit agențiile internaționale.

Stihia a făcut mai mulți morți, printre care o polițistă și un gardian de închisoare. Peste 2 milioane de locuințe și instituții din sudul statului Florida au rămas fără curent electric.

"Refacerea rețelelor va dura săptămâni, nu zile, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Florida Power & Light (FPL), cel mai mare furnizor de energie electrică din statul american.

Uraganul Irma a lovit Florida cu vânt de 215 km/h și ploi torențiale. La ora actuală, forța uraganului a fost retrogradată de la categoria 4 la 3 și chiar 2, dar este în continuare foarte periculos, conform National Hurricane Center (NHC — centrul american pentru uragane).

La Naples, pe coasta de sud-est a peninsulei, se așteaptă inundații cu creșterea nivelului apei de la 3,5 până la 5 metri, iar localnicilor li se recomandă să se îndepărteze de ape, transmie Agerpres, citând surse inetranționale. 

Fluxul de știri
0