Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitul vinului din Moldova va fi descifrat în zilele de 7 și 8 octombrie

© Sputnik / Miroslav RotariДень вина в Кишиневе, центральная площадь города
День вина в Кишиневе, центральная площадь города - Sputnik Moldova
Abonare
Evenimentul se desfășoară sub brandul de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” și își propune să promoveze vinul alături de gastronomia și cultura locală

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Vinului în Moldova va fi sărbătorită în zilele de 7 și 8 octombrie. Festivalul sărbătorește bogatele tradiții moldovenești de vinificație care datează din secolul XV-lea, începând cu anul 2001.

Ziua vinului este o sărbătoare publică din Republica Moldova, care consemnează obiceiul de a sărbători sfârșitul recoltării strugurilor și producerea vinului nou.

Ziua Vinului Orhei День Вина в Оргеев - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua naţională a vinului sau beţie naţională

În timpul festivității se organizează concursuri-degustări ale vinului produs în anul respectiv, precum și a strugurilor de diferite soiuri. La sărbătoare participă meșteri populari și colective folclorice din mai multe regiuni ale țării. Un șir de întreprinderi vinicole acordă reduceri și propun programe speciale în acea zi.

În zilele de 7 și 8 octombrie, cei mai activi producători de vinuri din Moldova se vor reuni pentru a sărbători produsul național cu istorie milenară – Vinul. Toți moldovenii, dar și oaspeții lor, turiștii străini, se vor alătura vinăriilor în a onora prin muzică, dans, spectacole, gastronomie și multă voie bună tradițiile vinicole moldovenești. 

Ziua Națională a Vinului este evenimentul numărul unu pentru turiști, devenind un punct de atracție din regiunea Europei de Sud-Est.

Evenimentul se desfășoară sub brandul de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” și își propune să promoveze vinul alături de gastronomia și cultura locală.

Fluxul de știri
0