Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vrei să-ți cumperi o mașină. Află cum poți verifica dacă nu este furată

© Sputnik / Rodion ProcaTraseu
Traseu - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik-Moldova a aflat care sunt pașii ce trebuie urmați de un cetățean care intenționează să-și procure un automobil, în cazul în care vrea să afle dacă mașina nu a fost furată

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova se pomenesc în situații neplăcute, când după ce și-au procurat mașina află că vehiculul este furat sau dat în căutare internațională.

машины парковка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șoferii din Moldova vor trebui să schimbe actele de înmatriculare a mașinilor

Sputnik-Moldova a aflat care este procedura legală și pașii concreți ce trebuie urmați de un cetățean al Republicii Moldova, care intenționează să-și procure un automobil astfel încât să evite asemenea situații neplăcute. 

Informația despre numărul de înregistrare, marcă, model, culoare, tipul autoturismului şi a remorcii poate fi obținută gratuit pe site-ul – http://e-services.md.

În cazul unor informații mai detaliate, care includ peste douăzeci de caracteristici, acest serviciu este contra taxă. Prin intermediul internetului – 30 de lei, prin operatorul de telefonie mobilă – 60 de lei. În cazul în care autovehiculul nu este găsit în registru, taxa nu se va percepe.

De asemenea, certificatul despre faptul dacă autovehiculul este dat sau nu în căutare poate fi aflată la Serviciul tehnologii informaţionale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Acest certificat se eliberează contra plată. 

Fluxul de știri
0