Vine stihia: Trump a declarat stare de urgență în Virginia

© AP Photo / NOAA Irma
Irma - Sputnik Moldova
Abonare
Trump i-a asigurat pe americani că autoritățile sunt pregătite să întâmpine uraganul „Irma”

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat stare de urgență pe insulele americane din Virginia din cauza uraganului „Irma", anunță Casa Albă într-un comunicat de presă.

Uraganul care a pornit din Oceanul Atlantic la începutul lunii septembrie a atins categoria maximă de intensitate, a cincea.

Последствия урагана Харви в американском Рокспорте - Sputnik Moldova
Video
Consecințele uraganului „Harvey” în SUA: Case distruse și copaci doborâți

Meteorologii au numit „Irma" cel mai puternic uragan din Oceanul Atlantic din ultimii zece ani, considerându-l mai puternic decât „Harvey", care s-a abătut asupra statului american Texas la sfârșitul lunii august, informează Sputnik Belarus.

„Astăzi președintele Donald Trump a declarat stare de urgență pe insulele americane din Virginia și a anunțat acordarea ajutorului federal pentru restabilirea teritoriilor devastate de uraganul „Irma", care s-a declanșat pe 6 septembrie 2017 și continuă până la momentul de față", afirmă autorii comunicatului de presă.

Anterior, șeful statului declarase că SUA sunt pregătite excelent pentru a face față „Irmei".

Cu toate acestea, mijloacele de informare transmit că uraganul a făcut deja cel puțin opt victime, toate fiind locuitori ai teritoriilor franceze de peste mări Saint-Barthélemy și Saint-Martin. Totodată, „Irma" a luat viața a nouă oameni de pe insulele Caraibelor, inclusiv trei din Puerto Rico.

Fluxul de știri
0