Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol pentru șoferii din Capitală: escrocii provoacă intenționat accidente

© Sputnik / Nicolai CostîrchinАвария в Кишиневе
Авария в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
În Chișinău a apărut se pare o categorie de escroci care provoacă intenționat accidente rutiere, după care estorchează bani de la șoferi: un astfel de caz a fost făcut public pe rețelele de socializare

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. La Chișinău pare să ia amploare o nouă ”afacere” pusă la cale de escrocii rutieri: aceștia provoacă intenționat accident astfel încât celălalt șofer implicat să pară vinovat de producerea acestuia și, de teamă să nu fie amendat de poliție, să achite o sumă de bani „părții vătămate".

Anume la astfel de concluzii ajungi citind unele mesaje postate pe rețelele de socializare. De exemplu, jurnalista Irina Astahova a scris ce i s-a întâmplat de curând.

Un șofer a parcat mașina pe un trotuar din Chișinău, blocând trecerea pietonilor - Sputnik Moldova
Societate
Un șofer se crede în drept să blocheze trotuarele chiar și în centrul Capitalei

„Mă deplasez pe un drum principal. Dintr-odată, de pe unul secundar apare o motoretă condusă de un bărbat cumsecade la prima vedere. Fără a se uita, acesta îmi taie brusc calea, ajungând practic sub roțile automobilului meu (noroc că mă deplasam cu viteză mică) și o ia chiar prin mijlocul drumului cu o viteză de 20 — 30 km pe oră. Văd că nu are de gând să-mi cedeze calea sau măcar să se „dea mai la o parte". El continuă să se deplaseze încet, exact în fața mea, deși era destul loc până la marginea drumului. Claxonez încet, aproape delicat. El se oprește, se uită în jur, apasă pe marșarier, aproape că se lipește de bara de protecție a mașinii cu plăcuța de înmatriculare și începe să urle și să înjure. Sunt puțin șocată, deoarece nu m-am așteptat la o asemenea turnură. Includ telefonul și claxonez lung. În urma mea se formează deja o coloană de mașini. Tipul observă că filmez și că „ciocnirea" nu d-a produs. Atunci îmi arată că parcă „se dă la o parte". Îi arăt că tot nu am loc să trec, continuând să filmez cu telefonul mobil. Abia atunci individul a lăsat mașinile să treacă. La drept vorbind, totul seamănă foarte mult a escrocherie", a conchis Astahova.

Fluxul de știri
0