Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii privind taxele ilegale achitate de părinți în liceele din Chișinău

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim TitovLiceu
Liceu - Sputnik Moldova
Abonare
Luni, 11 septembrie, la ora 09:30, la Centrul de Presă multimedia Sputnik Moldova, va avea loc conferința de presă cu tema: "Detalii privind taxele ilegale achitate de părinți în liceele din Chișinău".

Cum are loc de facto colectarea ilegală a taxelor în licee, ce scheme au inventat instituțiile de învățământ și cum sunt presați elevii și părinții de către reprezentanții administrațiilor liceelor să plătească, cum, de fapt, sunt storși din ei banii.

Lângă liceul Iulia Hașdeu din Chișinău un stâlp cu fire electrice ar putea să cadă în orice moment, iar altul deja a strivit un automobil - Sputnik Moldova
Societate
Copiii de la un liceu de la Botanica riscă să fie striviți de un stâlp - imagini

În cadrul conferinței va fi prezentat un material amplu privind situația dintr-un liceu, astfel încât cetățenii să înțeleagă cum sunt risipiți banii adunați de la ei. Pe parcurs vor lua cuvântul tineri absolvenți care vor relata cazuri din propria experiență, vor povesti cum s-au făcut presiuni asupra lor și a supra părinților lor, cum le-au fost estorcați bani.

Aceste și alte probleme care îi frământă astăzi pe locuitorii Capitalei vor fi abordate de activiștii civici:

— Dumitru Roibu, președintele Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan";

— Cristian Ermurachi, absolvent al unui liceu din municipiul Chișinău;

— Anastasia Foiu, absolventă a unui liceu din municipiul Chișinău;

— Sorin Creangă, student moldovean în Danemarca, absolvent al unui liceu din municipiul Chișinău.

Conferința va avea loc la Centrul de Presă Multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md 
Tel.: +373-22-106-104

Fluxul de știri
0