Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce categorie de moldoveni nu va mai fi acceptată în Marea Britanie după Brexit

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaWorld's cities. London
World's cities. London - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un document de lucru al Guvernului britanic relevă că Regatul Unit intenționează să pună capăt liberei circulații a muncitorilor din țările Uniunii Europene după Brexit.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Un document al Guvernului britanic arată că, după Brexit, migrația în Regatul Unit ar trebui sa fie profitabilă din punct de vedere financiar pentru locuitorii țării, scrie The Guardian.

"Pentru a fi considerată un avantaj pentru întreaga țară, imigrația nu ar trebui sa fie numai în beneficiul imigranților, ci să fie profitabilă din punct de vedere financiar locuitorilor țării", se arată în documentul de 82 de pagini redactat în luna august de Ministerul de Interne de la Londra.

În document sunt propuse o serie de măsuri menite să reducă sosirea în Marea Britanie a imigranților slab calificați.

Поступление в вузы молдовы 2017 - Sputnik Moldova
Societate
Document: Lista tinerilor moldoveni admiși la studii în România

După Brexit, migranții slab calificați ar urma să primească permise de sejur în Marea Britanie cu o durată de maximum doi ani, iar cei înalt calificați de trei până la cinci ani.

Documentul prevede că pe piața muncii ar trebui să fie preferați "muncitorii rezidenți" și să li se restrângă altor cetățeni europeni posibilitatea de a căuta locuri de muncă în Marea Britanie.

Vom mneționa că mulți dintre conaționalii noștri care merg să muncească în Marea Britanie cu pașaport românesc nu dispun de o calificare profesională înaltă și presează în Regatul unit munci necalificate.

THE BORDER, IMMIGRATION AND CITIZENSHIP SYSTEM AFTER THE UK LEAVES THE EUROPEAN UNION by The Guardian on Scribd

Fluxul de știri
0