Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un deținut de la Penitenciarul din Rezina a decedat

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Deținutul avea 43 de ani și urma să iasă din închisoare peste doi ani, în 2019

CHIȘINĂU, 7 sept – Sputnik. Un deținut de la Penitenciarul nr. 17 din Rezina a decedat, miercuri, în jurul orei 15.00. Informația a fost confirmată pentru Sputnik-Moldova de purtătorul de cuvânt al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), Oleg Pantea. 

”Deținutului i s-a făcut foarte rău. A fost solicitată intervenția Ambulanței, însă veniți la fața locului medicii au constatat decesul deținutului”, a declarat Pantea. 

Responsabilii penitenciarului au raportat imediat decesul Procuraturii raionului Rezina și Avocatului Poporului.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: 13 persoane pot intra pe teritoriul penitenciarelor fără a se legitima

”De asemenea, pentru că nu a răspuns nimeni la telefon, angajații penitenciarului s-au deplasat la domiciliul deținutului și au anunțat tatăl bărbatului despre deces”, a precizat ofițerul de presă al DIP.

Corpul neînsuflețit al deținutului a fost transportat la Centrul de Medicină Legală din Orhei, unde urmează să fie stabilită cauza exactă a morții. 

Oleg Pantea a declarat că nu poate să ne ofere detalii despre faptul dacă deținutul suferea de vreo boală cronică.

”Toate actele, inclusiv datele despre starea de sănătate a deținutului, au fost transmise Procuraturii raionului Rezina”, a precizat purtătorul de cuvânt al DIP.

Procurorul din cadrul Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru Sputnik-Moldova că procuratura raionului Rezina investighează cazul, iar cu detalii va reveni mai târziu.  

Deținutul avea 43 de ani și urma să iasă din închisoare peste doi ani, în 2019.

Fluxul de știri
0