Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia elaborează proiecte trilaterale cu Coreea de Nord și Coreea de Sud

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка президента РФ В. Путина в Приморский край. День второй
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Приморский край. День второй - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat că Moscova și Seul au convenit să dezvolte proiecte care implică si Coreea de Nord

CHIȘINĂU, 7 sept — Sputnik. Proiectul trilateral de dezvoltare inițiat de Rusia, Coreea de Sud și Coreea de Nord vizează consolidarea Orientului Îndepărtat al Federației Ruse, informează RT.

"Am aranjat consolidarea bazei pentru implementarea unor proiecte trilaterale care implică atât Coreea, cât și Rusia. Proiectele vizează consolidarea peninsulei coreene și a Orientului îndepărtat al Rusiei ", a declarat președintele Coreei de Sud după o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin la Forumul Economic Oriental de la Vladivostok.

Anterior, Putin a declarat că problema nucleară nord-coreeană nu poate fi rezolvată prin sancțiuni și presiuni. Liderii au convenit să lucreze la stabilirea unei zone de comerț liber între Coreea de Sud și Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU).

"Ambele națiuni realizează un acord de comerț liber între Coreea de Sud și EAEU ce va spori cooperarea nu numai între Moscova și Seul, ci și între Rusia și membrii uniunii", a declarat Moon Jae-in.

De asemenea, liderii celor 3 state au în vedere creșterea cantităților de gaz natural lichefiat (GNL) din Rusia către Coreea de Sud, potrivit președintelui Putin.

"De asemenea, am convenit să dezvoltăm cooperarea în sectorul energetic. Companiile sud-coreene participă la proiectele Sakhalin-1 și Sakhalin-2", a spus el după discuții.

Șahalin 1 și 2 sunt proiectele de petrol și gaze ale Rusiei pe insula Sakhalin, situate la nord de Japonia.

Fluxul de știri
0