Imagini apocaliptice: Uraganul Irma lasă dezastru în urma sa - VIDEO

© AP Photo / NOAA Irma
Irma - Sputnik Moldova
Abonare
Uraganul Irma se amplifică și devastează totul în calea sa. Pe rețelele de socializare au apărut mai multe înregistrări video cu urmările catastrofale ale acestuia

CHIȘINĂU, 7 sept - Sputnik. Uraganul Irma, cel mai puternic din ultimele decenii, care a fost trecut în categoria de maximă intensitate 5, se apropie de coasta de sud-est a SUA.

Se așteaptă că ciclonul va duce la intensificarea vântului, nu sunt excluse inundațiile. În statul Florida și în insulele Virgine care aparțin SUA a fost declarată stare de urgență. În unele regiuni are loc evacuarea populației.

Marți și miercuri, uraganul a făcut ravagii în teritoriile a două insule ce aparțin Franței, iar acum acesta este așteptat în Puerto-Rico, Haiti și Cuba.

Serviciul național francez de meteorologie, Meteo France, a anunțat ieri nivel maxim de alertă - "cod violet" pe insulele Saint-Barthelemy și Saint-Martin. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu urmările devastatoare ale ciclonului filmate pe insula Saint-Martin din Marea Caraibelor.

Potrivit presei străine, partea franceză a insulei Saint Martin a fost distrusă în proporție de 95 la sută. Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața.

Surse ONU au declarat că urmările uraganului ar putea afecta în total în jur de 37 de milioane de persoane.

Pericolul iminent a determinat autoritățile mai multor țări să evacueze de urgență turiștii aflați pe insulele din Caraibe.

Intemperia a pus stăpânire și pe continentul european. Acum câteva zile, Europa a fost traversată de un front atmosferic rece, care a adus ploi și chir ninsori: vedeți imagini video cu consecințele provocate de acesta>>>

Fluxul de știri
0