Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este următorul deputat care va părăsi Partidul Liberal

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент заседание 11.03.2016
Парламент заседание 11.03.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cel puțin patru deputați liberali s-au pomenit într-o situație mai puțin confortabilă după ce partidul pe lista căruia au intrat în parlament a părăsit guvernarea, iar liderul acestuia a început să critice instituțiile statului și politicienii cu cea mai mare influență

Deputații liberali care ar putea avea neplăceri din cauza aventurării în opoziție a lui Ghimpu sunt, în opinia mea, Petru Cosoi, Iurie Dârda, Oleg Ogor și Ștefan Vlas.

Este foarte probabil ca fiecare dintre ei să-și dorească cât mai multă liniște și o relație cât mai „prietenească" cu autoritățile statului, dar iată că Mihai Ghimpu procedează tocmai viceversa. Iată ce averi și ce venituri, potrivit informațiilor oficiale, au cei patru deputați, pe care i-am menționat în acest articol.

Petru Cosoi

Din momentul în care a devenit deputat (anul 2011), Petru Cosoi are datorii mari, iar profiturile au început să-i sporească abia în 2015. El deține o casă de locuit, spații comerciale și o mașină care, potrivit lui, costă doar 5 mii de lei.

Aici, atenție: când am văzut cât costă mașina lui, am făcut ochii mari. Am deschis încă odată site-urile de vânzări auto din Moldova și mi-a fost foarte greu să găsesc în vânzare o mașină care să coste 5 mii de lei (mai puțin de 250 de euro), care să arate cât de cât acceptabil și să fiu sigur că aceasta merge măcar cinci kilometri fără să se defecteze.

Spațiile comerciale pe care le deține deputatul Cosoi valorează aproape jumătate de milion de lei, potrivit estimărilor oficiale. Valoarea lor de piață ar putea fi cu totul alta, adică de câteva ori mai mare. El mai deține în conturi bancare peste o sută de mii de lei.

Iurie Dârda

Veniturile deputatului Dârda depășesc suma de 17 milioane de lei. El este proprietarul mai multor imobile (casă, spațiu comercial, garaj) în valoare de peste 2 milioane de lei și circulă cu un automobil ce costă peste 1 milion 300 mii lei. Activele financiare ale lui Dârda sunt de peste 1 milion de lei. El mai are un teren ce costă cel puțin 661 de mii de lei și nu are datorii.

Iurie Dârda este cunoscut pentru afacerile sale imobiliare de milioane din Capitală, care au început să înflorească de când acesta a făcut echipă politică cu Mihai Ghimpu. În condițiile actuale s-ar putea ca lui Dârda să nu-i mai fie interesantă prezența în PL și nici finanțarea acestuia. La ora actuală circulă zvonuri că el deja ar fi părăsit PL-ul.

Ștefan Vlas

Acest deputat are datorii de peste 400 de mii de lei și venituri doar din salariau, care constituie peste 130 de mii de lei anual. Deputatul Vlas mai deține o casă de locuit, spațiu comercial și un garaj. Valoarea tuturor imobilelor acestuia ar valora cel puțin 117 mii de lei. El a mai indicat și terenuri în intravilan și extravilan, care însă, oficial, costă foarte ieftin — 8 mii de lei.

Oleg Ogor

Deputatul liberal Oleg Ogor are o datorie imensă — aproape 2 milioane de lei. El nu deține, oficial, nici bunuri imobile (ce trebuie declarate) și nici active financiare. Dar el are în proprietate un spațiu comercial în valoare de cel puțin 5 milioane 400 de mii de lei și terenuri în valoare de peste 300 de mii de lei.

Informațiile despre veniturile și proprietățile acestor deputați au fost luate de pe site-ul avere.md.

Anterior, deputații Vladimir Cernat și Artur Gutium au părăsit Partidul Liberal și fracțiunea parlamentară a acestuia, iar grupul condus de Mihai Ghimpu a rămas cu 11 deputați.

Fluxul de știri
0