Posibilul succesor al Theresa May se opune avorturilor și „mariajelor” gay

CC BY-SA 3.0 / Cantab12 / Jacob Rees-Mogg debating at the Cambridge Union SocietyJacob Rees-Mogg
Jacob Rees-Mogg - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Politicianul britanic cu cele mai mari șanse de a ajunge în fruntea Partidului Conservator și a guvernului se opune radial căsătoriilor gay și avorturilor

CHIȘINĂU, 7 sept — Sputnik. Conservatorul Jacob Rees-Mogg, care are cele mai mari șansă să devină următorul lider al Partidului Conservator, a declarat că se opune avorturilor în orice circumstanțe, inclusiv în caz de viol.

În cadrul unui interviu oferit pentru ITV, deputatul de rând (backbencher) a confirmat poziția sa vehementă împotriva "căsătoriilor" între persoanele de același sex și avorturilor.

"Sunt un catolic și iau în serios învățătura Bisericii Catolice", a declarat el, adăugând că "mariajul este o taină și viziunea asupra mariajului aparține Bisericii, nu Parlamentului".

Deputatul din partea Somerset de Nord-Est a mai declarat că se opune vehement avortului, indiferent de circumstanțe.

"Mă opun avortului. Viața începe din momentul conceperii", a declarat el.

"Dacă mariajul între persoane de același sex este legat de ceea ce persoanele fac cu ei înșiși, avortul este legat de ceea ce se face cu un copil nenăscut", afirmă el.

Într-un sondaj realizat recent printre membrii Partidului Conservator, Rees-Mogg depășește în popularitate pe actualul prim-ministru Theresa May, având suportul a 22 la sută și având șansa să ajungă următorul premier. Pe locul trei se află secretarul pentru Brexit David Davis, cu 15 la sută din simpatii.

Cu toate acestea, Rees-Mogg afirmă că nu își dorește șefia partidului și îl susține pe actualul prim-ministru May.

„Sunt un deputat de rând (backbench), iar în istoria guvernului niciodată un deputat de rând nu a ajuns prim-ministru", a remarcat el.

Acesta s-a arătat convins cu 99 la sută că nu va ajunge niciodată să conducă țara.

Fluxul de știri
0