Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania susține inițiativa lui Putin de introducere a pacificatorilor în Donbas

© Sputnik / Hannibal HanschkeSigmar Gabriel
Sigmar Gabriel - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, a declarat că introducerea trupelor de menținere a păcii în Ucraina ar putea reprezenta un pas important pentru anularea sancțiunilor împotriva Rusiei

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, nu a exclus posibilitatea anulării sancțiunilor împotriva Rusiei în cazul introduceri unor trupe de menținere a păcii în Donbas.

Anterior, Gabriel a salutat inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, de trimitere a unei misiuni de menținere a păcii și a îndemnat la valorificarea acestei șanse, care ar putea să contribuie la încetarea focului.

"Dacă acest lucru va reuși, pentru noi va fi un pas important în vederea anulării sancțiunilor împotriva Rusiei", a declarant Gabriel la postul de televiziune n-tv.

Marți, Vladimir Putin a declarat că susține idea expedierii unei misiuni de menținere a păcii în Ucraina. Potrivit lui, deocamdată poate fi vorba doar de funcția de asigurare a securității reprezentanților OSCE. Trupele de pacificare trebuie să se afle „pe linia de demarcare, nicidecum pe alte teritorii”.

În opinia președintelui, soluționarea acestei probleme este posibilă doar după despărțirea părților aflate în conflict, retragerea tehnici militare și stabilirea unui contact direct cu reprezentanții autoproclamatelor de la Donețk și Lugansk.

Putin a anunțat că va cere Ministerului Afacerilor Externe să introducă pe agenda Consiliului de Securitate al ONU o rezoluție care ar permite asigurarea securității misiunii OSCE în Ucraina, în cazul îndeplinirii tuturor condițiilor necesare.

Fluxul de știri
0