Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Dodon apelează corect la legea privind Forțele Armate

© Sputnik / Мирослав РотарьВиктор Жук / Victor Juc
Виктор Жук / Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
Cine are dreptate în disputa privind participarea militarilor moldoveni la exercițiile din Ucraina: șeful statului sau Guvernul? Vezi ce spune politologul Victor Juc.
Politolog: Dodon apelează corect la legea privind Forțele Armate

Conflictul instituțional și politic dintre șeful statului, pe de o parte, și Guvern și Parlament, pe de altă parte, se aprofundează și se extinde. Politologul Victor Juc consideră că acest război al declarațiilor nu are cum să aducă beneficiu țării noastre.

El a menționat că acest conflict atinge un subiect extrem de sensibil pentru Republica Moldova, cum este asigurarea apărării naționale.

Specialistul susține că este necesară participarea unităților Armatei Naționale la exerciții desfășurate la nivel multinațional. Acest lucru le permite militarilor să facă schimb de experiență cu colegii lor din alte țări.

Victor Juc a menționat că, în situație care s-a creat, Igor Dodon a apelat absolut correct la Legea cu privire la Apărarea Națională, articolul nr. 33, care prevede că toate detașările Armatei Naționale se consultă cu președintele, el având această prerogativă în calitate de comandantul suprem al Forțelor Armate.

Fluxul de știri
0