Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip: Guvernul e obligat să asigure creșterea capabilității Armatei Naționale

Abonare
Guvernul Republicii Moldova a decis că militarii moldoveni vor paticipa la stagiul de pregătire "Rapid Trident" care va avea loc în Ucraina. Premierul moldovean a explicat această decizie prin faptul că Guvernul, prin lege, este obligat să asigure creșterea capabilității Armatei Naționale
Filip: Guvernul e obligat să asigure creșterea capabilității Armatei Naționale

În cadrul ședinței de miercuri, Guvernul a hotărât că militarii moldoveni vor merge totuși în Ucraina, în pofida deciziei președintelui Igor Dodon, Comandant Suprem al Forțelor Armate, care a interzis participarea Armatei Naționale la exercițiul militar din țara vecină.

"Din aceste considerente venim cu această hotărâre de Guvern. Nu văd temei de a refuza participarea la exerciții și instruiri a efectivului Armatei Naționale", a subliniat Filip.

El a mai adăugat că bugetul pentru aplicații militare și pentru instruiri este oferit în mare parte de partenerii de dezvoltare ai Moldovei, astfel că neparticiparea ar putea constitui mai mult de 5 milioane de lei.

Fluxul de știri
0