Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Petiție pentru expulzarea ambasadorului american

© AFP 2022 / DANIEL MIHAILESCUHans Klemm
Hans Klemm - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe internet a fost lansată o petiție pentru expulzarea ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, la moment sunt adunate semnăturile

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Pe site-ul petitieonline.com a fost lansat un demers unic pentru țările NATO: o petiție pentru expulzarea ambasadorului "Marelui Frate", SUA! Petiția pentru expulzarea lui Hans Klemm pare a fi opera unei… artiste din Iași, pictorița Ana Maria Homeag. Olteancă din Mehedinți la origine, s-a stabilit încă din perioada liceului în capitala culturală a României, Iași.

Petiția se numește simplu: "Hans Klemm — PERSONA NON GRATA", iar motivația se referă la datoria președintelui României "de a garanta independența națională".

"În baza articolului 80 din Constituția României, care stabilește datoria Președintelui țării de a garanta independența națională, solicităm președintelui României, Klaus Iohannis, să îl declare pe ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, PERSONA NON GRATA, conform articolului 9 din Convenția de la Viena din 1961".

Ambasdadorul SUA în România, Hans Klemm - Sputnik Moldova
Opinie: Ambasada SUA intervine brutal în ordinea social-politică din România

În continuare, în textul petiției sunt expuse motivele demersului — șase la număr:

"1. Încălcarea articolului 41, paragraful 1 al Convenției de la Viena din 1961 cu privire la imixtiunea diplomaților în activitatea de guvernare.

2. Pentru nerespectarea statului de drept, prin susținerea nesupunerii magistraților nici unuei forme de control.

3. Pentru nerespectarea drepturilor cetățenilor României, prin susținerea unor persoane care încalcă drepturile omului, fapt evidențiat și de despăgubirile pe care le obțin cetățeni români la CEDO.

4. Pentru nerespectarea votului românilor, prin împotrivirea la unele acte normative propuse de coaliția de guvernămînt, care deține majoritatea în Parlament.

5. Pentru presiuni făcute asupra Guvernului și Parlamentului în activitatea de legiferare.

6. Pentru îndemnul făcut unor categorii profesionale de a susține un sistem de justiție abuziv".

În încheierea petiției i se atrage atenția președintelui Iohannis că România "trebuie tratată cu respectul cuvenit unui STAT SUVERAN", și i se cere să-și respecte "obligația constituțională de a fi ROMÂN"!

Alt aspect inedit pentru țările NATO este veritabila coalizare împotriva lui Hans Klemm — PSD, ALDE, europarlamentari, politicieni, juriști, jurnaliști, oameni de atitudine îi cer lui Donald Trump înlocuirea ambasadorului la București.

"Este timpul ca SUA să trimită un alt ambasador în România", scrie deputatul Liviu Pleșoianu, primul care a cerut expulzarea lui Klemm. "Acum este momentul ADEVĂRULUI — va deveni SUA cu adevărat PARTENERUL României sau va continua să ne trateze ca pe o COLONIE? În pragul Centenarului Marii Uniri, românii NU mai tolerează nicio imixtiune în treburile interne ale acestei țări!", a scris Pleșoianu pe pagina de Facebook.

Fluxul de știri
0