Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin despre SUA: E greu să ai un dialog cu cei ce confundă Austria cu Australia

© Sputnik / Grigory Sysoyev / Accesați arhiva multimediaRussian President Vladimir Putin at the BRICS leaders expanded meeting
Russian President Vladimir Putin at the BRICS leaders expanded meeting - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse, aflat în China unde participă la Summit-ul BRICS, a ținut o conferință de presă despre rezultatele evenimentului, la care a fost întrebat de jurnaliști și despre relațiile cu SUA, în contextul ultimelor acțiuni întreprinse de partea americană referitor la misiunile diplomatice ale Rusiei aflate peste ocean.

CHIȘINĂU, 5 sept — Sputnik. Președintele Federației Ruse a acuzat establishment-ul american de lipsă de cultură politică, referindu-se la situația instituțiilor diplomatice ruse din SUA. El a declarat că Moscova are dreptul să decidă dacă va reduce misiunea americană cu 155 de angajați pentru paritate deplină, dar nu o va face deocamdată.

"Este dificil să ai un dialog cu oameni care confundă Austria cu Australia, nu poți face nimic în privința asta, ceea ce pare să fie nivelul culturii politice al unei anumite părți a clasei politice americane", a declarat Putin într-o conferință de presă, la care a făcut totalul participării sale la reuniunea la nivel înalt a BRICS din China.

Putin a mai spus: "Națiunea americană, poporul american, America este într-adevăr o țară mare, o națiune mare… a unor astfel de oameni cu un nivel atât de scăzut al culturii politice".

Fluxul de știri
0