Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii au emis o nouă avertizare. Ce pericol există până la 12 septembrie

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaLupta cu incendiile de vegetație
Lupta cu incendiile de vegetație - Sputnik Moldova
Abonare
Avertizarea meteorologică va intra în vigoare la data de 6 septembrie și va fi valabilă până la 12 octombrie

CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis în această după-amiază o nouă avertizare meteorologică. Pe întreg teritoriul țării, cu excepția a opt raioane de nord, va fi valabil codul galben de pericol excepțional de incendiu.

Avertizarea meteorologică va intra în vigoare la data de 6 septembrie și va fi valabilă până la 12 octombrie. 

засуха - Sputnik Moldova
Moldova se usucă. A fost emis cod galben de secetă

”Până la data de 12 septembrie pe o mare parte a teritoriului se va menține pericolul excepțional de incendiu, clasa V,  cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole”, avertizează meteorologii.

În această perioadă există riscul aprinderii culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Se recomandă evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc sporit de incendiu.

Fluxul de știri
0