Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De 1 septembrie, în Chișinău, elevii sunt prădați ziua în amiaza mare – VIDEO

© Sputnik / Miroslav Rotariкарусели
карусели - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii au devenit cele mai facile victime ale infractorilor și bandiților din Capitală, ei doar nu pot să opună rezistență unor vlăjgani de care se feresc și mulți adulți.

CHIȘINĂU, 02 sep — Sputnik. Ofițerii de investigații ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău întreprind acţiuni speciale de indentificare a individului ce apare în imaginea de mai jos, acesta fiind suspectat de comiterea unei escrocherii în privința unui minor în vârstă de 10 ani.

Conform informaţiilor poliției, necunoscutul s-ar fi apropiat de un grup de copii în ograda unei case de locuit din strada Grenoble și le-a propus minorilor să meargă la magazin pentru a le cumpăra la toţi îngheţată.

Aceștia au mers cu el la un magazin din preajmă, unde le-a procurat fiecăruia câte o îngheţată, după care au ieşit din magazin, acţiunile fiind surprinse de camerele de supraveghere instalate în local. La un moment dat, individul ar fi cerut telefonul mobil al unuia dintre minori, pentru a efectua un apel telefonic.

După ce a primit telefonul, infractorul a dispărut într-o direcţie necunoscută. Respectiv, poliţiştii au fost alertaţi de către părinţii minorului, care au comunicat că telefonul de modelul "Galaxy J7" valorează peste 6 000 lei.

În acest context a fost inițiată o cauză penală sub aspectul comiterii infracţiunii de escrocherie, care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 17 000 de lei la 27 000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Cetăţenii care l-au recunoscut sunt rugați să comunice la numerele de contact: 0 696 19999 / 0 691 50 993. Confidențialitatea sursei de informare este garantată.

© Photo : Poliția Capitalei Infractor
Infractor  - Sputnik Moldova
Infractor

Poliţia Capitalei recomandă părinţilor, să supravegheze şi să instruiască copiii, de a nu comunica cu persoane necunoscute.

Fluxul de știri
0