Imensul asteroidul Florence se va apropia astăzi periculos de mult de Pământ

© Sputnik / Герман Титов / Accesați arhiva multimediaPământul fotografiat din spațiu
Pământul fotografiat din spațiu - Sputnik Moldova
Abonare
Asteroidul Florence este cel mai mare din respectiva categorie, dintre cele care s-au apropiat de Pământ în toată perioada observațiilor efectuate de NASA - acesta va trece pe lângă noi astăzi, 1 septembrie 2017, la o distanță potențial periculoasă, susțin savanții ruși

CHIȘINĂU, 1 sept — Sputnik. Potrivit astronomilor, Florence are dimensiunile unui oraș nu prea mare, se află acum la o distanță de aproximativ 7 milioane de kilometri de la Pământ, iar distanța aceasta deja este la limita unui potențial pericol.

Asteroid - Sputnik Moldova
Pământul amenințat: NASA a găsit 10 noi asteroizi potențial periculoși

Totodată, centrele de observare subliniază că distanța la care se află acest corp este de 18 ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună. Însă ceea ce a provocat îngrijorări în rândurile oamenilor de știință este dimensiunea foarte mare a asteroidului.

Pe de altă parte, această apropiere a trezit interesul astronomilor din toată lumea. Cazul este de o importanță mare pentru cercetători, deoarece distanța mică (în parametri spațiali) permite studierea mult mai exactă a acestui corp ceresc și obținerea de informații mult mai exacte despre asteroizi.

Savanții manifestă un interes sporit față de asteroizi pentru că, susțin ei, aceștia reprezintă „cărămizile" din care au fost construite planetele.

Fluxul de știri
0